1,2 тис. га землі у незаконній власності

За матеріалами інтернет-видань 28.12.2021 353

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, викрито масштабну схему незаконної приватизації земель у Житомирській області за участю посадовців держорганів. Збитки складають понад 74 млн. гривень.

Керівник одного з приватних підприємств  спільно із державними реєстраторами та посадовцями Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області незаконно заволодів понад 1,2 тис. га землі. Чоловік у 2019 році став засновником приватного підприємства, яке оголосило себе правонаступником одного із колгоспів, що колись володів землями на Житомирщині.

На підставі державних актів щодо власності на землю цього колгоспу, які вже давно втратили чинність, підприємець у 2020 році почав оформлювати право власності на землі об'єднаної територіальної громади. Державні реєстратори та посадовці Держгеокадастру без правових підстав зареєстрували за комерсантом комунальну землю площею понад 1,2 тис. га ринковою вартістю понад 74 млн. гривень.

Санкції статей (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 365−2 КК України) передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, встановлюється коло причетних до шахрайства осіб.

На сьогодні зазначена земля знаходиться під арештом.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ