Які автомобілі не зможуть пройти обов'язковий техогляд

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2022 18104

Технічний огляд хочуть запровадити для легкових автомобілів, вантажівок та автомобільних причепів - що пропонує Мінінфраструктури. Вже цієї осені в Україні може повернутись обов'язковий технічний огляд легкових автомобілів - законопроект уже підготовлено. 

У законопроекті автор пропонує спочатку запровадити техогляд через 4 роки після реєстрації автомобіля, а потім скоротити цей термін до 2 років.


Якщо власник оформив перереєстрацію авто або потрапив у ДТП, в якому були пошкоджені елементи, що впливають на безпеку, то протягом 10 днів йому потрібно буде пройти техогляд знову. За відсутність документа про проходження техогляду або якщо він прострочений пропонується запровадити штраф у розмірі 1700 грн, а за повторне порушення можуть забрати права. Не зможуть пройти техогляд нерозмитнені автомобілі з іноземною реєстрацією, а також биті транспортні засоби.

Проводити техогляд, найімовірніше, потрібно буде на приватних СТО, які мають відповідне обладнання або сертифікат. Процедура техогляду обов'язково має бути зафіксована на фото та відео. 

При цьому експерти, які проводитиму процедуру технічного огляду, повинні ретельно оглядати транспортний засіб, щоб знайти усі пошкодження. На основі аналізу цих пошкоджень вони і повинні будуть вирішити, чи можна далі користуватися автомобілем чи ні. Також техогляд не пройдуть автомобілі, в яких було змінено конструкцію, але цей факт не був документально оформлений.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ