10 громад Дніпропетровщини розробляють програми своєї цифровізації

За матеріалами інтернет-видань 28.02.2023 571
10 громад Дніпропетровщини розробляють програми своєї цифровізації

10 громад Дніпропетровщини беруть участь у проєкті «Цифрові стратегії розвитку громад». Це - Божедарівська, Губиниська, Гречаноподівська, Магдалинівська, Миколаївська, Обухівська, Синельниківська, Слобожанська, Троїцька та Чернеччинська. Повідомила ДніпроОВА.
На їх територіях створили робочі групи,  провели аналіз стану інформатизації та прописали пріоритетні напрямки цифровізації.
За словами заступника голови ОВА  Івана Начовного, кожна територія визначила свого цифрового лідера.  Він вже сьогодні пояснює та просуває переваги такої міні-реформи в своїй громаді. Інформатизація спростить багато бюрократичних процесів, а також з’являться нові послуги для людей і бізнесу.
Як зазначила голова ГО Digital Dnipro Region Олівія Ланская,  всі громади мають різний рівень цифровізації. Від початкового – до розвиненого. На сьогодні кожен учасник проєкту визначив, що необхідно громаді для її інформатизації в першу чергу. Десь це відкриття ЦНАПУ, а десь – підключення до швидкісного інтернету соціальних об’єктів.
Громади визначили найпопулярніші напрямки інформатизації: впровадження інструментів е-демократії, створення точок доступу до Wi-Fi у громадських місцях, навчання працівників.
Наразі триває розробка програм інформатизації, яка буде затверджена на сесіях.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ