Будьмо здорові!

За матеріалами інтернет-видань 11.08.2023 375
Будьмо здорові!

Із книги відомого українського письменника Мирослава Дочинця "Многії літа, благії літа" (Заповіти 104-річного карпатського мудреця Андрія Ворона):

Читати треба не багато, читати треба добірне. Ви ж полову не - їсте, не п'єте з болота...

  • Без вранішньої молитви, як без одягу, я не виходжу на вулицю. Одягайте в молитву оголену після ночі душу. Одягайтеся в неї, як в одяг для світу. Одягайтеся - як у лати для боротьби.


Я навчився за раз споживати одну їжу - або м'ясо, або рибу, або молочне, або злаки. Не змішуючи їх. Навіть ведмідь, котрий їсть усе і часом голодує, їсть роздільно. Або рибу, або мед, або ягоди й листя. Якщо пощастить уполювати дичину, він прикопає її, привалить камінням, щоб підготувати шлунок до м'яса.

  • Першим, що висаджували в грядку в моєму селі, - була цибуля. Без неї ніяк. Це й головні вітаміни, і ліки від застуд, і приправа до всіх страв. Та найбільша цінність цибулі в тому, що вона молодить нас, прочищає мозок, освіжає пам'ять і дає добрий настрій.


Якщо ви гладкі і хочете позбутися жиру, вдумливо приповідайте, коли миєтеся: «Як це мило змивається, так і мій жир спливає з водою». Вода велику силу має! Жир «топить» і капустяний сік, а також настій курудзяних рилець, який по 1 столовій ложці поживайте 4 рази на день до їди. Зайві кілограми спалять і ранкові вправи, які слід робити до снідання.

  • Нікому не переч і не заперечуй того, що кажуть.  Немає однакової пари очей, кожна бачить світ по- своєму. І в кожного своя правда. І в тебе теж своя, хоча і вона може когось подивувати.


Слухай інших і приймай почуте. Але вір лише тому, що сам побачиш. Я ніколи не повірив би, що дитина за кілька місяців перетвориться в старого діда. Якби це не сталося на моїх очах. І стрічав дев'яностолітнього, що став батьком... Світ чудесами повниться.

  • Закон парування людей дуже простий. Чоловік з першого погляду бачить у жінці тільки тіло й очі, а все інше домислює собі. Жінка чує тільки голос і вгадує потрібний їй запах, а все інше навіює собі. Так вони знаходять одне одного, поєднуються природою.


Фото - інстаграм leila_gilioli


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ