Будьмо здорові!

За матеріалами інтернет-видань 04.09.2023 272
Будьмо здорові!

Із книги відомого українського письменника Мирослава Дочинця  "Многії літа. Благії літа"(Заповіти 104-річного карпатського мудреця Андрія Ворона):

 

Поміч від дерева

Візьміть собі за звичку носити в кишенях кільк горіхів. Коли ходите, перебирайте їх пальцями. Це  підживить ваші сили, заспокоїть. А коли хочеться, горіхи можна з'їсти. Якщо немає під рукою горіхів, годяться каштани чи жолуді. Це поміч від дерева. Бо крева великі наші захисники.

  • Наповніть спочатку себе знаннями, як потік наповнюється водою. А вже потім цю живу воду віддавайте струмками мудрості іншим.


Кожного хлопчика слід виховувати борцем, що готовий захистити як родину, так Вітчизну й віру. А живучи в мирний час, повинен боротися за вдосконалення життя своєї родини і Вітчизни. В дітях я раджу виховувати жадобу світла, правди і справедливості. Тоді можемо бути спокійними за наш народ, за нашу країну.

Прийшов до мене хлопець. Гарний, порядний юнак. Допитується, як йому чинити в такому випадку, як в іншому...

«Це я в тебе, хлопче, повинен учитися», - кажу я. Він дивується. «Ти шкодуєш про те, що було з тобою раніше?» - «Ні», - каже. «Боїшся того, що буде в майбутньому?» - «Ні». «Ти робиш те, що тобі подобається?» - <<Так». - «Ти зустрічаєшся з тою, яку любиш?» - <<Так». - «Ти товаришуєш з тими, з яким тобі цікаво?>> - <<Так». - «То чого ти в мене ще хочеш навчитися? Я сам усе життя цьому вчуся. А ти, завдяки своїй здоровій молодості, вже його маєш. Прийдеш до мене через тридцять років...»

  • Багатство тоді радісне, коли служить тобі та з користю. Бідності ганьбитися нема чого. Але соромно, якщо, маючи здорову голову й руки, ти не намагаєшся працею позбутися бідності.


...Він похваляється, що не п'є, не палить і добре харчується. Настільки добре, що за раз з'їдає піввідра. Це при тому, що фізичної роботи ніякої не виконує. Нещасний, він не розуміє, що це ще гірше, ніж пити й курити...
 

  • Якщо маєте слабе серце, на вашому столі завжди повинна бути мисочка з горіхами, сушеним виноградом і абрикосами. І глечик свіжої води. Це перші ваші ліки.

Світлина - інстаграм foodbites


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ