15 років не чіпати землю Каховського водосховища - законопроект Мінагрополітики

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2023 371
15 років не чіпати землю Каховського водосховища - законопроект Мінагрополітики

У Верховній Раді України зареєстровано  проект Закону № 10135 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідкладних заходів з попередження нецільового використання земель Каховського водосховища».
Він передбачає  встановлення особливого режиму використання та розпорядження землями, яке займало Каховське водосховище, з метою створення умов для подальшого відновлення.
Зокрема, пропонується:
▪️встановити заборону на формування, передачу у власність та користування, зміну цільового призначення земельних ділянок, які займало Каховське водосховище, протягом п’ятнадцяти років з дня набрання чинності цим Законом. Крім випадків передачі у користування, зміни цільового призначення земельних ділянок з метою відновлення Каховського водосховища та судноплавних гідротехнічних споруд;
▪️визначити особливості проведення робіт із землеустрою, необхідних для внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, які займало Каховське водосховище;
▪️забезпечити внесення відомостей про обмеження у використанні земель, які займало Каховське водосховище, до Державного земельного кадастру.

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ