23 вересня Україна з ЄС відзначатиме «Органічний день»

За матеріалами інтернет-видань 13.09.2022 520
23 вересня  Україна з ЄС відзначатиме «Органічний день»

23 вересня Україна  відзначатиме "Органічний день" разом з Європейським Союзом. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
За словами директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяни Гетьман, "Органічний день"  буде своєрідним днем святкування для виробників та нагадуванням кожному споживачу еко-продукції щодо низки явних екологічних та соціальних переваг, що притамані сфері органічного виробництва.
Тетяна Гетьман зазначила, що нині органічне виробництво – один із пріоритетів обласної стратегії. Станом на серпень 2022 року в області  діють 33 оператори ринку органічної продукції.

Департамент також поінформував, що 23 вересня минулого року започаткували  "Органічний день" Європейський Парламент, Європейська Рада та Європейська Комісія. Це входить до Плану дій з розвитку органічного виробництва ЄС https://cutt.ly/ECCvxDu , прийнятого Єврокомісією 25.03.2021 р., для збільшення споживання органічної продукції, зростання органічного виробництва, покращення сталості сільського господарства та сприяння досягненню цілей стратегії ЄС «Від ферми до виделки» https://cutt.ly/nCCvIFh та Стратегії біорізноманіття ЄС https://cutt.ly/ICCbUTf .


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ