24 і 25 липня на території Дніпропетровщини - надзвичайна пожежна небезпека

За матеріалами інтернет-видань 24.07.2022 425
24 і 25 липня на території Дніпропетровщини - надзвичайна пожежна небезпека

Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області попереджає, що 24 і 25 липня на більшій частині території Дніпропетровської області збережеться
🔴надзвичайна  (V класу)  пожежна небезпека.

Рятувальники радять дотримуватись правил безпеки та з обережністю ставитись до відкритого вогню, аби захистити екосистеми від загорань.
Зокрема, на території Томаківської селищної громади "надзвичайники" провели профілактичну роботу щодо попередження пожеж на полях та закликали берегти працю аграріїв.
У зв’язку з тим, що частина зернових полів, розміщені неподалік від селища, фахівці ДСНС звернулись до мешканців із закликом дотримуватись правил пожежної безпеки та в жодному разі не здійснювати навмисне випалювання сухої рослинності будь-де. Навіть якщо поблизу не видно полів, це не дає гарантій, що вогонь не дістанеться до врожаю внаслідок сильного вітру.
Громадян суворо попередили про заборону викидання недопалків на узбіччя доріг, бо така несвідома поведінка обов’язково призводить до пожежі та непоправних втрат для здобутків аграріїв та природного середовища.
Дорослі повинні слідкувати за дітьми, що  вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь.
У розмові з працівниками фермерського господарства вогнеборці попередили, що до пожежі зі значними матеріальними збитками може призвести  несправність техніки і порушення правил безпеки при  експлуатації. Тому, необхідно постійно слідкувати за станом техніки.
Уся задіяна техніка повинна бути обладнаною первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, лопатами та мітлами-хлопавками.
У разі виявлення пожежі треба негайно телефонувати за номером «101».
До приїзду рятувальників необхідно намагатись гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння, аби якнайшвидше збити полум'я або засипати його землею.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ