28 жовтня - початок пероральної вакцинації тварин на території Дніпропетровщини

За матеріалами інтернет-видань 16.10.2024 43
28 жовтня - початок пероральної вакцинації тварин на території Дніпропетровщини

З 28 жовтня 2024 року розпочинається пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин на території Дніпропетровської області (крім Нікопольського району, який потерпає від обстрілів військовими російської федерації). Повідомило ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.
Зазначається, що розповсюдження приманок з вакциною буде проводитися одночасно на всій площі, запланованій під кампанію. Це дозволить покращити якість імунізації за рахунок скорочення термінів розповсюдження.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), сказ входить у першу п'ятірку основних небезпечних зоонозів, що завдають найбільших соціальних і економічних збитків.
В Україні вже більше 40 років триває епізоотія сказу природного типу. Спостерігається циркуляція вірусу серед 23 видів диких та шести видів домашніх і сільськогосподарських тварин у різних природно-географічних зонах.
Експерти зауважують, що сказ - небезпечна інфекційна хвороба тварин і людей. Збудником сказу є вірус, що вражає центральну нервову систему. При відсутності своєчасної екстреної вакцинації тварин чи людини захворювання призводить до смерті. У разі виявлення клінічних ознак захворювання у тварини, таких як слиновиділення, водобоязнь, агресивність, відмова від їжі і води, тварина не відгукується на поклик, відчуває труднощі з ковтанням, з’являється хиткість ходи, необхідно терміново звернутися до державної лікарні ветеринарної медицини.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ