3,2 млн грн збитків у «Павлоградського хімічного заводу»

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 357
3,2 млн грн збитків у «Павлоградського хімічного заводу»

НАБУ і САП скерували до суду справу щодо заволодіння коштами НВО «Павлоградський хімічний завод» та завдання підприємству додаткової шкоди у вигляді упущеної вигоди.

За даними слідства, один з керівників ДП, яке перебуває у сфері управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та є ключовим підприємством для оборони та безпеки, вступив у змову з бенефіціарним власником приватної компанії. За укладеним з ДП договором після отримання 40% передплати вона мала поставити вимірювальні прилади, але попри наявність необхідного товару не зробила цього. Через це виконання договору припинили, а у тендері на нового постачальника забезпечили перемогу тієї ж самої компанії. Вона врешті-решт поставила довгоочікувані прилади, але вже за завищеними цінами, що супроводжувалося підробленням документів на митниці та під час тендеру. 

Таким чином держпідприємство переплатило за продукцію 2,3 млн грн, а також зазнало додаткових збитків у розмірі 853 тис. грн у зв’язку з упущеною вигодою.

За реалізацію схеми компанія-постачальник перевела під виглядом оплати за агентські послуги 43,5 тисячі євро на закордонний рахунок компанії дружини посадовця ДП, зареєстрованої на Маршаллових Островах.

Серед обвинувачених (посади на момент вчинення злочину):

  • посадовець ДП; 
  • бенефіціарний власник приватного підприємства;
  • бухгалтер приватного підприємства. 

Кваліфікація: ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 209 КК України. 

Завдяки злагодженій роботі детективів та прокурора на майно обвинувачених накладено арешт на загальну суму понад 55 млн грн.

Під час досудового розслідування НАБУ і САП скерували запити про міжнародну правову допомогу до 12 іноземних юрисдикцій, зокрема Князівства Ліхтенштейн, Латвії та Чехії. Отримані відповіді лягли в основу доказової бази сторони обвинувачення.

 

НАБУ 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ