34 елеватори Львівщини готові прийняти новий врожай

За матеріалами інтернет-видань 07.07.2023 256
34 елеватори Львівщини готові прийняти новий врожай

Як повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, жнивна кампанія в регіоні розпочалась тиждень тому. В області працює 34 елеватори, які готові приймати зерно нового врожаю. Загальна потужність зі зберігання зерна в регіоні становить 1092,3 тис. тонн.
Загалом посівна площа у сільськогосподарських підприємствах Львівщини під озимими та ярими культурами у 2023 році становить 424,9 тис. га. Це на  0,8 тис. га більше у порівнянні з минулим сезоном. У 2023 році аграрії Львівщини посіяли менше зернових культур на 5,0 тис. га до минулого року. Натомість збільшили посіви олійних культур, зокрема, сої  - на 5,6 %, ріпака озимого і ярого -  на 7,5 %.
За словами Тетяни Гетьман, директорки департаменту,  рік тому внаслідок заблокованих портів на початок жнив на збереженні лишались рекордні перехідні залишки зерна і навіть близькість до кордонів з ЄС не дозволяло львівським аграріям швидко вирішити цю проблему, на пунктах пропуску були шалені черги. Той факт, що в новий сезон ми входимо з меншими перехідними залишками говорить про високу адаптивність наших аграріїв до змін ринкової кон’юнктури.
Станом на початок липня більшість елеваторів області завантажені минулорічним зерном лише на 21,0 %, тоді, як рік тому цей показник був вищим і становив 40 %.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ