40 мільйонів євро від Уряду Нідерландів будуть спрямовані на закупівлю насіння та обладнання для сільського господарства в Україні

За матеріалами інтернет-видань 04.04.2023 322
40 мільйонів євро від Уряду Нідерландів будуть спрямовані на закупівлю насіння та обладнання для сільського господарства в Україні

Уряд Нідерландів оголосив про виділення першого у 2023 році пакету допомоги Україні на загальну суму 274 мільйони євро. Повідомила  Верховна Рада України.
Наголошується, що 180 мільйонів євро підуть на гуманітарну допомогу, сільське господарство та відновлення;
🔹 94 млн. євро – на нелетальну підтримку Збройних Сил України, боротьбу з безкарністю та збереження культурної спадщини.
🔹Цей пакет допомоги є частиною зарезервованих урядом Нідерландів 2,5 мільярда євро на підтримку України протягом 2023 року.
🔹Зокрема, 20 мільйонів євро з "гуманітарної частини" пакета підуть на гуманітарну допомогу, 10 мільйонів євро — на психічне здоров'я і психосоціальну підтримку. Окремо 40 мільйонів євро будуть спрямовані на закупівлю насіння та обладнання для сільського господарства, на відновлення лікарень, енергопостачання, житлового будівництва та інфраструктури.
🔹Що стосується іншої частини допомоги, то 75 мільйонів євро підуть на зміцнення співпраці між Україною і НАТО, 14 мільйонів євро – на створення Реєстру завданих воєнними діями РФ збитків у Гаазі та сприяння розслідуванню воєнних злочинів в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ