450 гривень на оплату комуналки щомісяця, якщо ви надали житло внутрішньо переміщеним особам

За матеріалами інтернет-видань 01.04.2022 519

Українці, які на безоплатній основі надають житло переселенцям, зможуть отримати виплату близько 450 грн. на місяць – за кожну прийняту людину. Таке рішення Постановою від 19.03.2022 р. ухвалив Кабмін. Ці кошти призначені для компенсації витрат на комунальні послуги, у тому числі за електроенергію. Про це повідомила пресслужба YASNO у Дніпропетровській області, передає "Фермер Придніпров'я".
Як пояснює постачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») для отримання грошової допомоги від держави необхідно:

  •        подати заяву про готовність прийняти у себе внутрішньо переміщених осіб до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через веб-ресурс «Прихисток»;

 

  •       не пізніше наступного дня з дати розміщення внутрішньо переміщених осіб подати відповідну заяву до органу місцевого самоврядування за місцем розташування житлового приміщення із зазначенням ПІБ кожної розміщеної людини разом із копіями документів, що посвідчують їхню особу;

 

  •        не пізніше п'яти днів з дати закінчення звітного місяця подати заяву на отримання компенсації до органу місцевого самоврядування за місцем розташування житлового приміщення.


Кожного місяця, до 20-го числа, власники житла, які безкоштовно поселили у своїх домівках українців, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування, зазначається на сайті Кабміну. Жителі Дніпропетровщини, які взяли участь у програмі, за кожного переселенця отримують 14,77 грн на день. За ці кошти можна сплатити рахунки за комунальні послуги. Так, розрахуватись за електроенергію можна:

  •        у відділенні банку. Аби дізнатися суму до сплати, повідомте касиру особовий рахунок, адресу, ПІБ власника. Реквізити постачальника залишаються без змін. Їх також можна взяти із рахунків за попередні періоди.

 

  •       через онлайн-сервіси YASNO. А саме - Особистий кабінет або Viber-бот YASNO-online. Крім цього, клієнти, чиї номери телефонів та електронні адреси є у базі постачальника, отримають електронні рахунки в email/ viber/ смс-повідомленні з посиланням для оплати.

 

  •       через інші дистанційні сервіси. Тобто онлайн-банкінги (наприклад, Приват24, ПУМБ-online та ін.) або платіжні системи (Portmone, iPay тощо). При введенні особового рахунку буде автоматично відображена сума нарахувань за електроенергію.                      


 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ