5 країн планують продати частину своЇх резервів нафти щоб знизити світові ціни

За матеріалами інтернет-видань 01.12.2021 202

США, Велика Британія, Індія, Японія та Південна Корея планують продати частину нафтових резервів, щоб знизити рівень цін на нафту в світі.

США планують забрати 50 мільйонів нафти з резервів. З них 32 мільйони буде згодом придбано назад до резервів. Продаж 18 мільйонів тон узгоджено з Конгресом США, пояснили в Білому домі. "Президент готовий вжити додаткових заходів, за необхідності, і готовий використати повною мірою свої повноваження у співпраці та координації з рештою світу, щоб утримати адекватні поставки при нашому виході з пандемії", - йдеться в заяві Білого дому.

Перед цим країни ОПЕК+ не погодились на заклики США та інших країн збільшити поставки нафти. Представники ОПЕК заявили у вівторок, що збільшення поставок нафти іншими країнами викличе реакцію організації.

Ціни на нафту зросли 29 листопада на тлі розповсюдження нового штаму коронавірусу Omicron та чуток про обмеження пропозиції ОПЕК+. повідомляє Reuters.

У п’ятницю, 26 листопада, ціни на нафту зафіксували найбільше одноденне падіння з квітня 2020 року, оскільки новий варіант налякав інвесторів на фінансових ринках. Він може спричинити нові локдауни у світі що, як наслідок, обмежить попит на нафту. Країни-експортери нафти, натомість, можуть відреагувати на це призупиненням плану відновлення поставок нафти на ринок. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ