5 лікарень Дніпропетровщини надаватимуть комплексну реабілітаційну допомогу постраждалим від війни

За матеріалами інтернет-видань 23.03.2023 397
5 лікарень Дніпропетровщини надаватимуть комплексну реабілітаційну допомогу постраждалим від війни

У Дніпропетровській області діятимуть мережі реабілітаційних центрів на базі лікарень, що вже працюють. Повідомив "Урядовий портал".
Під час зустрічі Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з  головою Дніпропетровської ОВА Сергієм Лисаком обговорено плани щодо розбудови таких центрів.
До першого етапу проекту зі створення реабілітаційної мережі долучаться п’ять лікарень: у Дніпрі, Павлограді, Кам’янському та Новомосковському районі. У них будуть відкриті відділення або центри комплексної реабілітації для військовослужбовців. Там допомогу зможуть одночасно отримувати 200 пацієнтів.
Міністерство охорони здоров'я України надасть проекту експертну підтримку, що дозволить зробити новостворену мережу більш ефективною.
Облаштування відділень здійснюватиметься коштом обласного та місцевих бюджетів, планується залучати також і кошти благодійників.
Крім того, в закладах області, яка однією з перших приймає поранених внаслідок російської агресії військових та цивільних, будуть розгорнуті додаткові ліжко-місця для пацієнтів і створене відділення на понад 100 місць для реабілітації дітей.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ