55 млн. грн. замість 800 млн. грн. за землю поблизу Києва

За матеріалами інтернет-видань 21.12.2021 305

Служба безпеки України викрила посадовців однієї з селищних рад Київської області. Вони організували механізм привласнення землі в Обухівському районі через її продаж підконтрольній приватній структурі. Ціна, за попередніми даними, була в 10 разів нижче ринкової. Такі дії завдали територіальній громаді збитків на понад 700 млн грн.

За даними слідства, чиновники селищної ради залучили до протиправної оборудки суб’єкта оціночної діяльності. Він виготовив висновки про експертну грошову оцінку земельних ділянок, призначених під забудову. Згідно з цим документом вартість земель була значно меншою за реальну.

На підставі цього висновку селищна рада реалізувала підконтрольній приватній структурі 7 земельних ділянок загальною площею понад 26 гектарів. Ділки сплатили за них громаді 55 млн. грн. Тоді як за оцінками фахівців середня ринкова вартість цієї землі становить майже 800 млн. грн.

Триває досудове слідство за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ