64 ФГ Львівщини отримали насіння для посівної від італійців

За матеріалами інтернет-видань 01.10.2024 40
64 ФГ Львівщини отримали насіння для посівної від італійців

64 сімейні фермерські господарства Львівщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді насіння озимої пшениці у межах проєкту «Хліб заради миру в Україні». Цю допомогу передав італійський кооператив, з яким Львівська область уже має успішну співпрацю.
Проєкт впроваджується Львівською Аграрною палатою за підтримки Італійського соціального кооперативу Pausa Café спільно з Департаментом агропромислового розвитку Львівської ОВА.
Його мета – підтримати малих фермерів, що займаються тваринництвом, вирощуванням зернових та овочевих культур. Ідея полягає в тому, щоб випікати хліб з українського борошна в Італії, продавати його, а кошти інвестувати на закупівлю насіння, яке отримують агровиробники Львівщини.

Проєкт реалізується з 2022 року. Протягом 2022-2023 років в межах проєкту «Хліб заради миру в Україні» допомогу отримали 152 малих фермерських господарств. Разом з тим, проєкт має й соціальну складову. До прикладу, торік у співпраці з фермерами Львівщини італійські благодійники особисто передали продуктові набори для 50 ВПО.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ