652 гривні - так оцінила Держава своїх скалічених захисників

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2024 313
652 гривні - так оцінила Держава своїх скалічених захисників
З ФБ - сторінки Сергей Лиманский:
 
Друзі!
Дуже коротко про мого сина Євгена.
20.02.23 року його мобілізували.
До початку квітня був в "учебці", де два тижні пролежав у лікарні з запаленням легенів.
Три рази дали постріляти одиночними пострілами. Злагодження не проводили. 08.04.2023 року відвезли автобусом на палатки у Черкаське, там переночували,
зарахували у 93 бригаду і ввечері 09.04.2023 року, як стемніло, доправили у саме місто Бахмут, відбивати наступ вагнерівців у вуличних боях. Дали АК 1967 року. Обіцяли через три доби змінити. Не змінили. На шосту добу безперервних боїв, у 3 години ночі, 15.04.23 року, він був тяжко поранений у ногу, розтрощені кістки. Сам з допомогою товариша, ставив турнікети. До евакуаційного авто добирався більше кілометра з пораненим у м'які тканини солдатом Юрієм. Скакав, опираючись на лопату.
Попав у госпіталь м.Дніпро, зробили пару операцій і відправили у Черкаську обласну лікарню. Там ще зробили кілька операцій і перевели у опікову лікарню м.Черкас, де зробили теж кілька операцій і невдалу пересадку шкіри, кістки ніде не складали. Як поставили піся поранення у Дружківці АЗФ, так апарат і стояв. Через місяць з відкритими ранами, полковник хотів відправити у "лікарняну відпустку". Допоміг, за моїм проханням залишити лікуватися - військовий Волонтер Богдан Васильович. Сина знову перевели у обласну лікарню Черкас. Там потримали місяць і всеодно виписали у "відпустку". На місяць просто припинили лікування. Замполіт і волонтерка дали телефон хірурга інституту хірургії кисті у Києві.
Син зателефонував, поїхав на консультацію, там отримав рекомендацію до проведення операції. Лікар багато критикував попереднє лікування і сказав, що поставлять пластину і проведуть операцію на нервах, щоб стопа могла підійматися. Поїхали а частину отримали направлення.
В Києві 6 годин робили операцію. Замість малої берцової кістки, як говорили Сину перед операцією, йому розрізали бік і відпиляли частину кістки з бедра, щоб добавити.
На ранок шостого дня після операції, йому зняли дренаж (вак) і "виписали" у лікарняну відпустку на місяць. Сказали, щоб самі робили перев'язку, гній видавлювали руками через рану. Шви, через 21 день треба зняти у місцевій лікарні. Ось так, ослаблений і обдурений син добирався до місця тимчасового проживання у Донецьку область.
Рана почала гноїтися, боліти. Звернулися у місцеву лікарню, там зняли шви приписали антибіотики. До місця проживання приходила місцева фельдшер ставити крапельниці. Перев'язки робили Мати і Дружина.
Поїхали у частину, на ВЛК, хірург одразу залишив сина у госпіталі Дніпра, бо запалення було велике.
Причиною загнивання була занесена інфекція і неякісна пластина.
Терміново зробили операцію, прибрали пластину, частину кістки, що взяли з бедра.
Поставили новий АЗФ і закріпили його на кістці вище коліна(просверлили), щоб не згиналось.
Всього було 28 операцій. Зараз він знаходиться у госпіталі Дніпра.
А з 2024 року, сина вивели поза штат, з виплатою зарплати у 652 гривні 56 копійок. Не попередили, не виплатили за поранення, на лікування і т.д. Майже 11 місяців моральних і фізичних катувань. Замість нормального лікування, по іншому сказати не можу. Держава, яку Син захищав і був покалічений у бою - відноситься до нього як до власного витратного ресурсу - раба.
У такому становищі як мій Син, опинилося дуже багато захисників.
Кажуть треба винаймати адвоката і судитися, адже лікування довготривале і вимагає багато витрат.
Як думаєте Друзі, після такого відношення Держави, який моральний стан у мого Сина?
Знаю, що змінити нічого не можна.
Та не повідомити про реальне відношення Держави до покалічених військових - не міг.
652 гривні - так оцінила Держава своїх скалічених захисників.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ