В умовах воєнного часу Львівщина розвиває скотарство

За матеріалами інтернет-видань 02.12.2022 550
В умовах воєнного часу Львівщина розвиває скотарство

Цього року для стабілізації спаду поголів’я ВРХ та розвитку галузі скотарства малі агровиробники Львівщини отримали  фінансову підтримку. Вона реалізується завдяки   Комплексній програмі розвитку сільського господарства у Львівській області, розрахованій до  2025 року.  За утримання корів усіх напрямів продуктивності надавалась дотація в розмірі 2500 гривень на одну голову. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Загалом фінансову підтримку в сумі 7,5 млн. грн. отримали 109 суб’єктів господарювання. Дотація виділена  на утримання 3000 корів усіх напрямів продуктивності. З числа отримувачів 77 юридичних осіб різних форм господарювання та 32 фізичних осіб-підприємців, які зареєстровані  сімейними фермерськими господарствами.
За словами представників сімейного фермерського господарства - родини Морикишки,  у рамках Комплексної програми їх господарство отримало 47,5 тис. грн. у вигляді  дотації на корови. Всі дотаційні кошти  використали на придбання пального для  посіву кукурудзи на силос та заготівлі сіна і сінажу. Фермери вирощують близько 40 голів ВРХ, з них  25 корів. Середньорічний надій молока становить 7200 – 7500 кг на корову. За рахунок збалансованої годівлі тварин та відтворення високопродуктивних корів продуктивність щороку збільшується на 500-700 кг.
Крім коштів на розвиток скотарства, родина фермерів цього року двічі отримала гуманітарну допомогу у вигляді насіння кукурудзи, пшениці і багаторічних трав. Із засіяної кукурудзою площі заклали силос для годівлі тварин взимку, озимою пшеницею засіяли понад 2 га угідь, а багаторічними  травами навесні засіють землю для високоякісного сіна. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ