7 років з дня загибелі Василя Сліпака

За матеріалами інтернет-видань 29.06.2023 283
7 років з дня загибелі Василя Сліпака

29 червня 2016 року у  смт Луганське Бахмутського району Донеччини загинув захисник Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор" Василь Сліпак на псевдо «Міф».
Про обставини загибелі у Книзі пам'яті полеглих за Україну зазначається, що Міф зранку  близько 6:00 прикривав товаришів з кулемету, і в цей час в нього влучила  ворожа куля снайпера. Без нього залишилися батьки,  старший брат і всі ми, кому не байдужа доля оборонців рідної землі.
Василь Співак народився у Львові 20 грудня 1974 р., став відомим оперним співаком (бас-баритон). Працював солістом у  Паризькій національній опері. З 1997 року проживав у Франції. Фіналіст міжнародного оперного конкурсу Armel. Під час Революції Гідності брав участь в акціях української діаспори у Франції. Як волонтер організації «Fraternite Ukrainienne/Українське братство», допомагав українським захисникам, познайомився з бійцями ДУК ПС, та згодом сам долучився до 7-го окремого батальйону ДУК. Влітку 2015 року воював у Пісках в районі Донецького аеропорту. Повернувшись з фронту, продовжив волонтерську діяльність, давав благодійні концерти в Українському центрі у Парижі, допомагав дітям-сиротам, які втратили батьків у війні. Влітку 2016 року знову поїхав на Донбас, повіз зібрану допомогу захисникам-добровольцям. Передостанній червневий день став для нього Вічністю.
Василю Сліпаку посмертно присвоєно звання «Герой України» і відзначено бойовими відзнаками і нагородами. Але нині  серед усіх нагород найважливіша -  пам'ять тих людей, за кого він віддав своє життя, і кому бас-баритоном Сліпака звучить Совість...
Слава Герою України!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ