Будьте здорові!

За матеріалами інтернет-видань 15.03.2023 630
Будьте здорові!

Із книги відомого українського письменника із Закарпаття  Мирослав Дочинець "Вік і лік. Рецепти на всяку оздоровчу потребу від карпатського знатника Андрія Ворона":

  • Любити – з цього все починається. І цим звершується. Любити себе, любити людей, любити життя, любити Бога. Тоді почуватимешся повсюдно і завжди в безпеці.

Виходь із самотності на люди. Будь із людьми і серед людей. Але залишай серце в чистоті й недоторканності небесної самоти.

  • Ми, українці, любимо збирати гроші «про чорний день». І таки наближаємо його, відмовляючи собі у вигодах життя, у здоровому житлі, добрій їді, відпочинку. І часто потім тих «стиснутих» грошей не вистачає, аби порятувати себе на старості.

То чи не ліпше витрачати гроші на себе, а не на ліки?!

  •  Все держиться на коромислі рівноваги: як тілесне, так і духовне. І одне одним підпирається.

Довго вчися – і будеш довго жити. І плекай звичку діяти. Дія мучить, але й учить. І освіжає, кріпить нас. Труди праведні подовжують дні, не дають пощезнути, як пустоцвіту.

  • Дослухаймося, як кличе нас природа. Косиця кличе пахом. Дерево – плодом. Животина – покірною відданістю. Птиця – співом. Риба – пругкою силою. Комашня – потішною музикою. Ріка – свіжістю. Гора – схованою силою. Луг – розлогою красою. Поле – ситим спокоєм. Небо – пречистим безміром. Зірки  – чаром потойсвіття. Камінь – непорушною твердістю. Сніг – сліпучою чистотою. Дощ – спасительною щедрістю…

То не просто звуки і барви – то поклик і гоєння.

  • Вже нині, в оцю мить, цінуй те, що маєш. Не чекай, поки час змусить тебе зробити це. Бо тоді вже тої цінности може не бути.

Коли після парення у своїй лазенці і вимокання в глиняній купелі я запарюю чай із дванадцяти зіль, у мою хижу заселяється ще одна душа – душа трави...

 

Світлина - інстаграм dadshappymeals


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ