Будьте здорові!

За матеріалами інтернет-видань 07.04.2023 788

Із книги відомого українського письменника Із Закарпаття Мирослава Дочинця " Многії літа. Благії літа" (Заповіти 104-річного Андрія Ворона):

Маловірці не розуміють: як це можна в серйозних справах покладатися на Бога? Мій дядько воював у першій світовій війні в німецькому війську. Воювали з Англією. Німеччина поклала собі за мету знищити її. Англійці дуже перейнялися цим, боялися поразки. Вся країна молилася, просила Господнього захисту. Молитви тривали поспіль два дні й дві ночі. Коли німецька армія рушила в атаку, раптом ряди похитнулися і більшість вояків у паніці почали тікати назад. Ні англійці, ні німецьке командування не розуміли, в чому причина. Дядько розповідав, що вони побачили, як із обох боків на них летіли вершники на білих конях, що копитами не торкалися землі. Тоді це врятувало англійську армію...
...Коли Франція у війні з Англією зовсім знесилилась, зубожіла і вже готова була впасти перед ворогом, король зняв з голови корону і поклав її до ніг Богоматері: " Я зробив усе, що міг. Тепер вручаю свою країну в твої руки". Звідтоді патріотичний дух і мир повернулися в країну. І постав величний Нотр Дам - Собор Паризької Богоматері.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ