95% посівного матеріалу у Групі компаній «Агро-Регіон» - власне насіння пшениці та сої
Як зауважила агрономка із насінництва Антоніна Приліпко, компанія закуповує насіння пшениці і сої високих репродукцій. Згодом воно висівається для розмноження.
При цьому кожна партія насіння, як власного виробництва, так і те, що закуповується на ринку, перевіряється.
За словами Антоніни Приліпко, по пшениці визначається чистота, наявність інших видів, натура, білок, клейковина, вологість. Зразки беруться з кожної машини, яка заходить на склад. Далі збіжжя відправляють на насіннєву лінію, де проводиться калібровка, протруєння та фасування у біг беги. А потім вже відвантажується по відділках.
«Кожну підготовлену партію з лінії ми ділимо на кілька зразків, визначаємо масу тисячі, енергію та схожість. Після проведення дослідження виводимо середні дані по цих показниках для певного сорту чи партії і визначаємо рекомендовану норму висіву для промислового посіву. По сої процес схожий: визначаємо чистоту, пошкодженість, білок і олійність, а також натуру, яка потрібна для протравки. Якщо це кукурудза і соняшник, які ми закуповуємо, то визначаємо якість калібровки, визначення енергії проростання і схожості. По ріпаку теж перевіряємо схожість та енергію проростання», — зауважила експертка.
На думку фахівчині, агроном має бути зацікавлений у результаті, тоді дослід буде більш точним.
"Ми закладаємо також дрібноділянкові досліди для визначення кращих систем захисту. Якщо говорити про масштаб, то один дослід налічує 10 варіантів в чотирикратній повторності, тобто це 40 ділянок. Такі досліди закладаємо по різних культурах, з різними схемами, які нас цікавлять. Для обліків з кожної ділянки потрібно взяти певну кількість рослин, на певних листках чи ярусах (залежно від культури), визначити ступінь ураження, тощо», — поділилася досвідом агрономка.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я