96% овочів Кіровоградщини вирощені у домогосподарствах населення

За матеріалами інтернет-видань 24.03.2023 412
96% овочів Кіровоградщини  вирощені у домогосподарствах населення

За словами директорки департаменту АПК Кіровоградської ОВА Валерії Фурманової,   посівна в області розпочалася на початку березня, 8 числа. Минулого року вона стартувала наприкінці 25 березня. Рання робота в полі цього року - добрий знак для аграріїв. Вони вже посіяли близько тисячі гектарів.

"Цьогоріч структура посівних площ залишається сталою. Ми маємо 1 млн. 700 тисяч гектарів  ріллі. І традиційно область займається вирощуванням соняшнику, зернових та зернобобових культур, сої, ріпаку, кукурудзи. Зменшено посіви деяких озимих культур, тому що логістично ці культури менш рентабельні, ніж, скажімо, соняшник", - зауважила очільниця департаменту.

Як підкреслила Валерія Фурманова, до департаменту звертаються аграрії щодо потреб в забезпеченні овочами. Оскільки Запорізька, Херсонська, Миколаївська області не забезпечують через війну той обсяг, який був у попередні роки. Крім того, землетрус у Туреччині зменшив поставки овочів на український ринок.

"Овочі для Кіровоградщини - це не властива культура. 96% вироблених овочів в області - це домогосподарства населення, це традиційний борщовий набір. Наразі в області тільки 10-15 сільгосппідприємств, які вирощують овочі і  використовують зрошення. Кількість сільгосппідприємств, які займаються овочами, не зросте, проте очікується розширення площі посівів овочевих культур.
Наразі спостерігається серед населення зацікавленість у збільшенні посівматеріалів овочів і баштанних. Скоріш за все, це тому, що минулого року овочевий і баштанний клин був у домогосподарствах прибутковий", - наголосила Валерія Фурманова.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ