А в Польщі небезпечні бактерії переполовинили урожай огірків

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2024 94

 

31 липня 2024 року

7

Польські виробники огірка не вважають сезон цього року успішним. Бактерії та хвороби, що розвиваються в спекотні та вологі літні дні, знищили більшу частину врожаю по всій країні. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Фермери наголошують, що погодні умови цього літа є причиною розвитку хвороб, що вражають огірки.

Як інформує Міністерство сільського господарства Нідерландів, за збереження високих температур не розвиваються грибкові захворювання. Але це прекрасні умови для розвитку таких захворювань, як борошниста роса. Крім борошнистої роси (lac. Oomycetes Peronosporaceae), розсаду також вражає бактеріальна кутаста плямистість огірків (lac. Pseudomonas syringae), розвитку якої сприяють високі температури та висока вологість.

Зазвичай сезон огірка тривав цілий місяць, а через хвороби, що вражають рослини, збирання врожаю в багатьох регіонах країни закінчувалося вже через тиждень. Обмежений урожай огірків у Польщі може бути компенсований рекордним імпортом з-за кордону.

За перші 4 місяці 2024 року до Польщі було імпортовано 38 000 тонн цих овочів. Найбільшу кількість огірків було імпортовано з Іспанії (13 850 тонн), Греції (7 690 тонн) і Німеччини (4 980 тонн).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ