А ви знаєте, що є більш рентабельна заміна зерновим?

За матеріалами інтернет-видань 17.08.2024 114

 

Українські фермери найшли більш рентабельну заміну зерновим

Наразі промислові фундукові сади займають в Україні 5,5-6 тис. га. Це майже втричі більше, ніж у 2019-2020 роках. Аграрії шукають рентабельнішу заміну зерновим, які за останні роки значно подешевшали. Такими даними в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» поділився Макар Терещенко, засновник господарства Hazelstar.

За даними аграрія, наразі площі під фундуковими насадженнями вже перевищили площі промислових садів волоського горіха, які у 2019-2020 рр. складали 5 тис. га, але відтоді лише зменшувались.

«На фоні того, що через війну рентабельність зернових культур падає, люди шукають їм рентабельнішу заміну, з тривалою перспективою. До того ж у нас з’явилася культура споживання фундука і одночасно ми згадуємо, що ліщина — є традиційною для України культурою», — пояснив тренд зростання фундука Макар Терещенко.

У рамках урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу «єРобота» 5 агропідприємств отримали 10,2 млн грн на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства і тепличного господарства.

Зокрема, 4 господарства тримали 8,2 млн гривень на розвиток садівництва та одне — отримало 2 млн гривень на тепличне господарство.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ