«Аби в України були кошти, слід перестати красти», - Тарас Чорновіл

Григорій Давиденко 16.01.2023 553

Підтримка міжнародних партнерів буде вирішальною для проходження бюджетного року - Марченко

 

     Україна вступила в 2023-й, воєнний рік, коли саме існування нашої держави і громадян ставиться під сумнів країною-терористом рф. В такій надзвичайній ситуації підтримка міжнародних партнерів відіграватиме вирішальну роль для України у проходженні 2023 бюджетного року.

      Про це в колонці для TIME розповів 13 січня міністр фінансів України Сергій Марченко, повідомляє пресслужба міністерства.

   "Підтримка міжнародних партнерів відіграватиме вирішальну роль у тому, як ми пройдемо 2023 бюджетний рік. Ми вітаємо пропозицію США продовжити надання грантів Україні, а також пропозицію Європейської Комісії розпочати нову повномасштабну програму макрофінансової допомоги Україні у 2023 році. Але в умовах тривалої війни цього недостатньо", - сказав Марченко.

    Але перед тим, як прохати грошей в платників податків інших країн, слід почати належно використовувати кошти українських платників і закрити всі шпарини для гігантських крадіжок бюджету. Особливо тепер, під час війни. На цьому акцентує увагу української влади політолог-міжнародник Тарас Чорновіл на власній сторінці ФБ:
   - Щойно міністр фінансів Сергій Марченко сповістив, що, оскільки війна затягується, обіцяних від США та ЄС коштів на утримання соціальної сфери українського бюджету не вистачить.
А ви красти перестати не пробували? Або нарешті почати виконувати рекомендації союзників, які нам надають не лише фінансову, але й методичну допомогу? Це укрсучвлада повністю ігнорує. Або ж, для початку, відсторонити та арештувати Гетьманцева, Арахамію, Тимошенка, Резніченка, Трухіна, Голика, Кубракова... та інших - ім'я їм Легіон?
Фітнес-тренерка і мільярдне будівництво доріг: розслідування про керівника  Дніпропетровщини - Главком
  Ні. Бо навіщо, якщо можна знову вийти з простягнутою рукою й почати кричати: "Байден! Чому нам не вистачає грошей?" От тільки розмір західної допомоги обмежений певними рамками. І все те, що вкрадуть улюбленці Зеленського з бюджету, доводиться компенсувати західними грантами та низькопроцентними позиками. А ті кошти, які союзники дають на підтримку бюджету, рівно на таку ж суму скорочують фінансування збройної допомоги.
   Тому всі ці зелені казнокради, хоч і не стоять з автоматами з рашистського боку фронту, але вбивають українських бійців ще ефективніше за їхніх вагнерів та десантуру. Просто ніколи не слід про це забувати. Бо в нас тут за також украдені від армії мільярди пропагандистська машина дуже вміло розкручує "нових героїв-державників" з політичного керівництва й мародерів.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ