Абонплата за комунальні послуги

За матеріалами інтернет-видань 27.12.2021 950

КП «Павлоградводоканал» повідомляє своїм споживачам, що з 1 січня 2022 року за доставку питної води у Павлограді обов'язковий платіж складатиме 26 грн. 29 коп. Абонентське обслуговування нараховуватиметься незалежно від того, користуєтесь  водою чи ні.
Зокрема, "Павлоградводоканал" пояснює:
"01.05.2021р. набрав чинності Закон №1060 від 03.12.2020р. про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, який вважається укладеним через 30 днів після розміщення, якщо споживачі не виявили бажання обрати іншу модель договору.
В індивідуальних договорах наявна плата за абонентське обслуговування.
…Вартість абонентського обслуговування не може перевищувати для кожної послуги граничного розміру 36,49 грн., визначеного постановою Кабінету Міністрів України №808 від 21 серпня 2019р. Тому споживачам за індивідуальними договорами на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, з 1 січня 2022р. встановлюється плата за абонентське обслуговування у розмірі:
за послугу з централізованого водопостачання у розмірі 17,37 грн.(з ПДВ) на 1 абонента у місяць; за послугу з централізованого водовідведення у розмірі 8,92 грн.(з ПДВ) на 1 абонента у місяць.
Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Навіть якщо абонент місяць не користувався послугами з централізованого та/або з централізованого водовідведення, то рахунок за неї прийде з нульовими показниками, а абонплату, яка в платіжному документі виділяється в окрему графу, доведеться сплатити.
Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок. Залежить від затвердженого мінімального прожиткового мінімуму в Україні, а тому може змінюватись".
На думку експертів, абонентська плата за воду, вивіз сміття, опалення буде регулярно підвищуватися через прожитковий мінімум. Зростатиме прожитковий мінімум - зростатиме абонплата. Нині вона (без доставки газу) коливається у межах  111 грн. без банківської комісії.
Розмір абонплати, затверджений Кабміном, вираховується за такою формулою:
2 * ПМ * 2,58 * 0,15 * К
 ПМ — прожитковий мінімум
 2,58 — середня кількість людей у родині
 0,15 — середня доля витрат  на комуналку від загального доходу родини
 К — коефіцієнт (для опалення і води — 0,019, для сміття — 0,009)

За попередніми розрахунками,  імовірний розмір плати за абонентське обслуговування складатиме: за одного абонента  - опалення і гаряче водопостачання- 31,15 грн.,  водопостачання і водовідведення - 31,15 грн., вивіз сміття - 14,75 грн.
Додамо, що абонентом  є особа, з якою укладено договір щодо надання конкретних послуг. Плата за абонентське обслуговування нараховується щомісяця, незалежно від користування послугою. Пільги і субсидії на плату за абонентське обслуговування не розповсюджуються. Крім того, ця плата - окреме нарахування від плати за обслуговування будинкових пристроїв обліку і плати за саму послугу (вода, тепло, сміття).



 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ