Адекватна робота судів і органів правопорядку надважлива

За матеріалами інтернет-видань 04.02.2024 300
Возможно, это изображение 10 человек и текст «посольство сполучених штатв америки Embassy of The United S of America»
   ЄС виділив €50 млрд. А що з грішми США?
   "У нас немає очікувань, що при таких строках і обсягах допомоги не буде зловживань. Але в нас є очікування, що за такими зловживаннями мають слідувати конкретні наслідки". Такий лейтмотив звучав на зустрічі з громадянським суспільством генеральних інспекторів Пентагону, Держдепу і USAID цього тижня (на фото).
   Нам фактично прямою мовою наші надважливі партнери кажуть, що очікують від нас конкрентних юридичних дій у випадку зловживань із бюджетами і іншою допомогою.
   Звісно, ми акцентували увагу на тому, що за військовою допомогою США запроваджений такий контроль, що до сьогодні не відомо про жоден випадок, коли вона пішла "не туди". І на реформах в Армії, і на системі DREAM, і на суттєвих зрушеннях у реформі судів.
   Найбільш імовірно, інспектори повезли в Конгрес непоганий звіт. Бо вже зараз з'явилися новини про рух уперед із допомогою США. Упевнений, це великою мірою заслуга багатьох урядових і неурядових команд, які кожен день працюють над змінами і боротьбою з корупцією.
   Але я з острахом думаю про те, що було б, якби ми не мали особливо чим звітувати.
       Тому:
1. Робота журналістів і громадських активістів надважлива, бо не тільки виявляє зловживання, а й підштовхує уряд очищуватися, латати корупційні діри і запроваджувати нові прозорі правила і ефективні інституції.
2. Робота урядових і неурядових команд з реформ і трансформацій надважлива, бо власне розробляє і впроваджує ці зміни, робить роботу над помилками, а нас із кожним днем більш цивілізованою країною.
3. Адекватна робота антикорупційних органів, судів і органів правопорядку надважлива, бо створює атмосферу, в якій займатися корупцією дедалі менш вигідно. І показує нашим партнерам, що ми таку поведінку не толеруємо.
   Зрештою, це все потрібно не тільки для звіту перед партнерами. Це все життєво необхідно нам!
   Тому ми маємо це все охороняти і примножувати. А не навпаки. Банально заради виживання.
   Тримаємо пальці🤞 за голосування в Конгресі наступного тижня.
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ