АДМІНІСТРАЦІЯ БАЙДЕНА ЗВІТУЄ... ПРО СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ

За матеріалами інтернет-видань 04.01.2024 309

Вашингтон відзвітував щодо зловживань із військовою допомогою Києву

Вашингтон відзвітував щодо зловживань із військовою допомогою Києву

У Білому домі підтвердили відсутність зловживань із військовою допомогою в Україні. 

Адміністрація президента США Джо Байдена не виявила жодних ознак зловживань зі зброєю, наданою Україні.

Уся допомога використовується за призначенням, заявив у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає Gazeta.ua.

"Ми не бачили жодних ознак широкомасштабної корупції чи зловживання з боку української армії. Адміністрація США продовжує наполегливо працювати, щоб гарантувати Конгресу й американцям, що вся допомога використовується за призначенням", - сказав він.

Кірбі підкреслив, що з американського боку відбувається пряма взаємодія з українською стороною щодо підзвітності в цьому питанні. З цією метою в Києві працюють фахівці зі США.

Для нагляду за витрачанням грошей створили Міжвідомчу робочу групу, яка складається з офісів трьох генеральних інспекторів: Міноборони; Держдепартаменту; USAID.

Також до нагляду за фінансовою допомогою США в Україні долучені й інші генеральні інспектори наглядових американських урядових організацій. До Міжвідомчої робочої групи з нагляду в Україні входять 17 розвідувальних організацій.

"Слідчі виявляють, координують та супроводжують розслідування фактів шахрайства і корупції, а також координують заходи для виявлення та стримування злочинців, які незаконно використовуватимуть допомогу уряду США Україні", - сказано в повідомленні.

Війна російської федерації проти України виявила недоліки щодо швидкого виробництва зброї на Заході у потрібний момент.

Значна частина можливостей Заходу швидко виготовляти зброю у великій кількості була підірвана внаслідок скороченням оборонних бюджетів після "Холодної війни" та поступової деіндустріалізації, пише The Wall Street Journal.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ