АФРИКАНСЬКА ЧУМА ШИРИТЬСЯ УКРАЇНОЮ

За матеріалами інтернет-видань 03.12.2023 329

 

Ясна річ, що мова йде про чуму свиней

За тиждень африканська чума свиней була зафіксована у кількох областях.

Африканська чума свиней продовжує ширитись регіонами

Африканська чума свиней продовжує ширитись регіонами України. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Так, у кінці листопада на Одещині зафіксували випадок африканської чуми свиней. На території Новосавицького психоневрологічного будинку-інтернату загинуло троє свиней, а наступного дня — ще дві. У них підтвердили африканську чуму.

Інших 23 свиней, що знаходились у загоні, вбили, а трупи, інвентар та дерев'яні конструкції — спалили. Місце утримання та спалення тварин піддали дезінфекції.

Тепер на узбіччі дороги Кропивницьке-Платонове, за 1,3 км від селища Миколаївське Миколаївської області виявили 35 голів трупів поросят віком 1-2 місяців. При дослідженні відібраних проб біологічного матеріалу в лабораторії Держпродспоживслужби встановили діагноз – африканська чума свиней 

У зону захисту у радіусі 3 км від епізоотичного вогнища включили селище Новомиколаївське Врадіївської громади Миколаївської області.

До зони нагляду радіусом 2 км від зовнішніх меж зони захисту увійшли селища Доброжанівка, Михайлівка, Мар'янівка, Краснівка Первомайського району.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху хвороби відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ