Аграрії Кіровоградщини активно сіють ярий ячмінь, коріандр і горох

За матеріалами інтернет-видань 14.03.2024 431
Аграрії Кіровоградщини активно сіють ярий ячмінь, коріандр і горох

На сьогодні у Кіровоградській області посіяно більше тисячі гектарів зернових і зернобобових, зокрема, ярого ячменю і гороху, та 200 га коріандру. Озимина наразі  підживлена на площі 59%. Повідомила під час брифінгу директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.
Вона, зокрема, зауважила, що в цілому під врожаєм 2024 року буде млн. 720 тисяч гектарів. Серед них зернові культури - 737 тисяч га, технічні культури - 882 тисячі га, овочебаштанні - 62 тисячі га та кормові культури - 39 тисяч га.
Валерія Фурманова наголосила, що в Кіровоградщині господарства зменшать посівні площі під зерновими культурами майже на 7% у порівнянні з минулим роком.  Втім, зростуть площі під соєю на 35 %, соняшником -  на 4,5 % та цукровим буряком -  на 5 %. Площі під картоплею й овочами залишаться на рівні минулого року.

"Аграрії надають перевагу більш рентабельним культурам, таким, як соя. Вона у 2023 -ому продемонструвала стабільну ціну і ринки збуту. Соняшник теж був доволі рентабельним, оскільки реалізовувався в межах України на переробку", - розповіла очільниця департаменту.

 

Кіровоградська обласна державна адміністрація

 


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ