Аграрії Полтавщини планують завершити жнива до кінця першої декади серпня

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 436
Аграрії Полтавщини планують завершити жнива до кінця першої декади серпня

У Полтавській області аграрії завершують збір ранніх зернових. У ході брифінгу директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергій Фролов повідомив, що вже намолочено 1,5 млн тонн зерна. Середня урожайність склала 55 ц/га. Цього року ранніми зерновими було засіяно 327 тисяч гектарів площ.
За словами Сергія Фролова, сільгоспвиробники  планують орієнтовно завершити жнива до кінця першої декади серпня.
 

 

“На сьогодні намолочено 1,5 млн тонн ранніх зернових. Якщо порівнювати з минулим роком на цю дату, то цьогоріч намолочено на 600 тисяч тонн більше. Середня врожайність склала 55 ц/га. Це, фактично, на 1,3 тонн більше з кожного гектара, ніж минулоріч. Зокрема, пшениці намолочено 1,2 млн. тонн. Середня урожайність склала майже 60 ц/га”, – поінформував очільник департаменту.
 

Сергій Фролов додав, що в потребах  області -  1 млн. тонн ранніх зернових. Проте аграрії мають отримати ще і прибуток, бо попереду нова посівна.

 

"У середньому, близько 70% зібраної пшениці завжди були продовольчої якості, цьогоріч — на рівні 50%. Переважно, це зерно 3 та 4 класу. Цього року ціни на пшеницю збільшилися лише на 15% у порівнянні з минулим”, – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку.

За даними Сергія Фролова, в Полтавщині цього року дещо зменшилися площі посіву соняшника, а сої - зросли. На це вплинула цінова політика  агрокультур.
Але проблеми зі збутом збіжжя постають перед усіма аграріями. За останній тиждень ціна на пшеницю зменшилася на 4%. Можливості притримати зерно є ( в області ємностей для зберігання  до 6 млн. тонн, 1,5 млн з них – зайняті до початку жнив ), проте, вчасний продаж давав би тверду фінансову основу для підготовки до майбутньої посівної.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ