Аграрії Полтавської області обговорили проблеми посівної кампанії

За матеріалами інтернет-видань 08.04.2023 426
Аграрії Полтавської області обговорили проблеми посівної кампанії

Аграрії Полтавщини вже засіяли чверть від запланованого обсягу ранніх зернових і зернобобових. Загалом – 26 тисяч гектарів. Сіють ярі пшеницю і ячмінь, горох та овес. Повідомив Дмитро Лунін, голова Полтавської ОВА.
Як зазначають у Департаменті агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації, 7 квітня відбулося засідання обласного штабу проведення комплексу польових робіт. У ньому взяли участь представники влади, керівники агропідприємств, фермери, голова Полтавської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників імені В. Чміленка Василь Бурлака і голова обласної Ради сільгосптоваровиробників Полтавської області Іван Кочерга.
Заступник голови обласного штабу, директор департаменту агропромислового розвитку Сергій Фролов запевнив присутніх, що аграрії за підтримки органів влади та місцевого самоврядування докладуть максимум зусиль, щоб засіяти заплановані 1,4 млн. гектарів ярими культурами.
Разом з тим, Сергій Фролов звернув увагу на проблеми, з якими стикаються сільгоспвиробники під час проведення робіт. Це і пересування сільськогосподарської техніки дорогами загального користування, і робота під час комендантської години, яка в цьому році особливо актуальна, оскільки необробленими після збирання кукурудзи на зерно залишаються 300 тис. га, і бронювання кваліфікованих кадрів.
Зазначається, що за результатами роботи  обласного штабу намічені шляхи вирішення проблемних питань.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ