Аграрії у жовтні зможуть отримати по 100 євро за гектар від ЄС, - Олена Шуляк

За матеріалами інтернет-видань 22.07.2022 471

Із жовтня планується, що аграрії, які обробляють до 120 гектарів землі, зможуть отримати від ЄС по 100 євро за гектар. Також передбачена допомога для галузі тваринництва: ті, хто утримує до 100 голів ВРХ, отримає по 170 євро на корову. Про це повідомила народна депутатка Олена Шуляк у ході зустрічі з агровиробниками Полтавщини.
На думку начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна,  АПК області є одним із бюджетоформуючих і дає до 25% надходжень. Полтавщина є лідером у рослинництві, тваринництві, розбудові мережі елеваторів та інших напрямах. Сьогодні аграрії тримають продовольчий фронт.
У ході зустрічі голова парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду зазначив, що, крім активних переговорів щодо одеських портів, посадовці працюють щодо інвестицій у розвиток експорту зерна.

«Це стосується автошляхів до Європи, збільшення смуг, потоку автотранспорту, що йде через кордон із нашими сусідами Польщею, Румунією. Нині це відбувається на міждержавному рівні», – зауважив  Олександр Гайду.

Крім цього, вже зареєстрований законопроєкт, який дасть можливість безмитно завозити спеціальні рукави й обладнання до них.

"Це збільшить імпорт рукавів, в яких ми можемо зберігати від 200 тис. тонн зерна. Особливо це актуально для дрібних фермерів», – звернув увагу Олександр Гайду.

Зазначено також, що у межах державної підтримки для аграріїв було запроваджено пільгове кредитування на посівну. Ним скористалися 26 тис. господарств. На 21 липня відповідна сума становить 47,7 млрд. грн. Нині є нагальна потреба в продовженні пільгового кредитування для сільгоспвиробників.
Із 1 липня почала працювати програма щодо підтримки садівництва та створення тепличних господарств.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ