Аграрний сектор в умовах війни потребує кредитних ресурсів

За матеріалами інтернет-видань 26.03.2022 727

На Львівщині відбулась зустріч владних структур з представниками банківських установ. Головний акцент зустрічі -  це залучення кредитних ресурсів в аграрний сектор  на проведення весняно-польових робіт. Повідомляє пресслужба Львівської ОДА.
Як відомо, Кабінет Міністрів України затвердив план підтримки посівної кампанії. За ним держава буде компенсувати відсотки за кредитами на покриття будь-яких витрат, пов’язаних з аграрною діяльністю. Це дозволить вітчизняним фермерам отримати кошти на проведення посівної кампанії.
 

«Сьогодні ми маємо можливість підтримати наших сільськогосподарських виробників, в першу чергу фермерські господарства, які забезпечують продовольчу безпеку в області.  Наші аграрії мають мати фінансові ресурси для проведення посівної кампанії, а для цього необхідно створити сприятливі умови надання кредитних ресурсів», - зазначив заступник начальника обласної військової адміністрації Віталій Загайний.
 

Нагадаємо, що кредитування сільськогосподарських товаровиробників для провадження своєї діяльності на період воєнного стану протягом 6 місяців здійснюватиметься з 0% відсотковою ставкою, після цього 5%.

Кредит дають виключно на придбання основних засобів та покриття будь-яких витрат, пов’язаних із провадженням сільськогосподарської діяльності в значенні Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Для отримання кредитування суб’єкт підприємництва також повинен бути сільськогосподарським товаровиробником у значенні, наведеному в Законі України «Про державну підтримку сільського господарства України».

Кредит можна залучити у банківських установах, які мають укладену угоду про співпрацю з Фондом суб’єкту підприємництва.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ