Агрофірма «Ольгопіль» заклала демополігони різних культур

За матеріалами інтернет-видань 07.05.2024 331
Агрофірма «Ольгопіль» заклала демополігони різних культур

Агрофірма «Ольгопіль», що господарює на Вінниччині, щороку випробовує різні сорти пшениці. Тут створюють агрономічний полігон як вітчизняної, так і імпортної селекцій. Цього року, окрім агрополігону із сортами озимої пшениці, на якому представлено понад 80 гібридів, господарство заклало кілька демополігонів.
Найбільший з гібридами озимого ріпаку, на решті представлені 93 гібриди кукурудзи та навіть 7 сортів цукрового буряка.
За словами директора Агрофірми «Ольгопіль» Павла Каленича, головне завдання створення агрополігонів –  це досягти маси тисячі насінин, схожості, високої енергії проростання.

"Найперше, що необхідно – це спеціальне обладнання для його очищення й доробки. По-друге, закладення демонстраційних полігонів, завдяки яким можна відібрати краще з того, що пропонують, і перевірити його у наших посушливих широтах. Різним компаніям та науковим інститутам цікаво рекламувати в нас свою продукцію, а ми маємо можливість бути у курсі новинок і відібрати краще насіння на наступний сезон», - розповів очільник агрофірми.

Він додав, що наразі в господарстві вже отримали гарні сходи гороху, пшениці, ячменю та сочевиці. Буряк зійшов на усіх площах, проростає кукурудза та соняшник. Суттєвої шкоди квітневе зниження температури не принесло. А важливим кроком, на його думку, залишається  зловити вологу і дати рослинам своєчасне і відповідне підживлення.

 

Агрофірма "Ольгопіль"

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ