Амарант є і буде цікавим для фермерів

За матеріалами інтернет-видань 05.10.2023 375

evtvlt-c1010x673x50px50p-c1010x673x50px50p-up-8aa3d406bc85f078afa8843641ee88e9

   Фермери України накопичують досвід із вирощування амаранту. Це дуже перспективна культура, хоча зараз її вирощує ще невелика кількість хліборобів. Після отримання досвіду з вирощування амаранту українські виробники можуть вийти на європейські ринки із інноваційними продуктами, розповів провідний фахівець із сертифікації “Органік Стандарт” Василь Шукалович, передає agroportal, передає agronews.ua.

    Зараз в агровиробників відбувається активне накопичення досвіду з вирощування амаранту. Це перспективна культура, хоча зараз її вирощує невелика кількість фермерів

Тому я рекомендував аграріям спробувати вирощувати цю культуру. Адже питання кількості рослинного білка, зібраного з одного га, — це реально питання найближчого майбутнього, — пояснив Шукалович.

   Компанія “УкрБіоЛенд” планує великомасштабне виробництво органічного амаранту та відвантаження продукції на експорт, і це буде показовий проєкт для ринку.

З погляду органічного виробництва амарант теж доволі цікава і перспективна культура, питання лише у правильних акцентах технології вирощування та збирання. Після накопичення досвіду і практики у вирощуванні цієї культури агровиробники зможуть зробити наступний крок — вийти на органічні європейські ринки з інноваційними продуктами, — впевнений експерт.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ