Асоціація фермерів Дніпропетровщини звернулася до державної і регіональної влади

За матеріалами інтернет-видань 15.03.2023 639

Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області звернулася до Президента України Володимира Зеленського, до Прем'єр - міністра Дениса Шмигаля, до голови Дніпропетровської ОДА Сергія Лисака, до Голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександра Гайду, до Голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева з проханням відреагувати на критичну ситуацію, що склалася наразі в агросекторі України. Члени Асоціації  - керівники агропідприємств області - сподіваються на термінове вирішення питань, які загрожують цьогорічній посівній компанії. А це і методи формування цін на агропродукцію, і блокування податкових накладних, і ліцензування пального, і зменшення кадрового потенціалу у зв'язку з мобілізацією. Всі питання чітко означені у зверненнях до представників державної і регіональної влади.
Наголошується, що йдеться про збереження сільського господарства як стратегічно важливої галузі для України і забезпечення продовольчої безпеки нашої держави  та багатьох країн світу.

"На сьогодні багато сільгоспвиробників вже опинилися на межі банкрутства, у них немає коштів сіяти, вдобрювати, збирати. Ми маємо проблеми з посівним матеріалом, паливом, добривами, транспортуванням, фінансуванням тощо. Ми завжди допомагали державі і продовжуємо це робити, але зараз, як ніколи, потребуємо самі допомоги і підтримки. І не для того, щоб заробити лишні кошти, а для того, щоб вижити і забезпечити продовольчу і військову безпеку України", - йдеться у зверненні до Президента України.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ