Аудитори виявили порушення у роботі Білоцерківської ДСС

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2023 293
Аудитори виявили порушення у роботі Білоцерківської ДСС

Неефективні управлінські дії і ризикові операції  призвели до упущених вигод (неотриманих доходів) на Білоцерківській дослідно-селекційній станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України. Про це заявили фахівці Північного офісу Держаудитслужби.
Зазначається, що вони, зокрема, здійснили аудит підприємства за період з 01.01.2018 по 31.12.2022 і виявили низку порушень.
Унаслідок низької врожайності сільськогосподарських культур (у меншому розмірі, аніж в середньому по Білоцерківскому району) можливий розмір упущеної вигоди щодо отримання доходів Станції становить близько 22 млн гривень, а через реалізацію окремих с/г культур за цінами значно нижчими від середніх реалізаційних цін розрахунково упущено вигоду на загальну суму 10,2 млн гривень.

Матеріали контрольного заходу вже передані до Білоцерківської окружної прокуратури, а про їхні результати повідомлено Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України.

Державна аудиторська служба України

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ