Авіація і ракетники ЗСУ вразили 22 військові об'єкти загарбників, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 12.04.2023 345
 
Ракетники та артилеристи ЗСУ уразили пункт управління та 6 складів  боєприпасів противника – оперативна аналітика та втрати ворога станом на  ранок 15 лютого
    Слава Україні! Розпочалася чотириста тринадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.
    Упродовж минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 21 авіаційного удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.
    рашистська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.
Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби, нашими захисниками було відбито 72 атаки ворога на зазначених напрямках.
    На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації продовжують перебувати на території республіки білорусь.
    Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Білгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.
    На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Білогорівка та Спірне.
    На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, бої тривають. Протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік населеного пункту Богданівка. Від ворожих обстрілів постраждали Никифорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Маркове, Бахмут, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба, Торецьк та Нью-Йорк Донецької області.
    На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав. Найзапекліші бої тривають за Мар’їнку.
    На Шахтарському напрямку протягом доби, що минула, ворог наступальних дій не проводив.
    На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Протягом минулої доби здійснив обстріли понад 30 населених пунктів.
    Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили 2 ворожих БпЛА типу “Орлан - 10”.
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 5 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, а також 2 станції радіоелектронної боротьби противника.
Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо!
Слава Україні!
На зображенні може бути: текст «reHepaлbHий wTa6 3c yKpaйHи iHфopmye npoTRrom 24.02.22 -12.04.2023 OPICHTOBHI BTpaTи npoTиBHиKa cKлaли: лKBAoBaHo oco6oBoro cKлaAy +730 180050 LIQUIDATED PERSONNEL TAHKIB +2 3646 TANKS 6oйoBиx 6poHboBaHиx mawиH +5 ARMOURED PERSONNEL VEHICLE apTилepйcbKиx cиcTem pc3B +5/0 2000/535 2000 ARTILLERY SYSTEMS/ MLRS 3aco6и nno ANTI-AIRCRAFT WARFARE SYSTEMS 300/ 1/293 ΛΙΤΑΚΙΒ/ΓΕΛΙΚΟΠΤΕΡΙΒ AIRCRAFT/HELICOPTERS +2 2334 6nлa onepaTиBHo-TaKTи4Horo piBHR UAV OPERATIONAL TACTICAL LEVEL KpилaTi paKeTи CRUISE MISSILES Kopa6л /KaTepи WARSHIPS/BOATS aBTomo6лbHa TEXHIKA TA uиcTepHи 3 nmm +10 5630 VEHICLES FUEL TANKS 319 SPECIAL EQUIPMENT cneuaлbHa TEXHIKA»
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ