Авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів по ворогу - зведення Генштабу ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2022 279
.На зображенні може бути: 3 людини та на відкритому повітрі
             Слава Україні! Триває сто дев'яносто четвертий (194) день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню.
Ворог продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утримання захоплених районів Херсонської, частини Харківської, Запорізької, Миколаївської областей, а також створенні сприятливих умов за відновлення наступ, пошук слабких місць в нашій обороні, намагання покращити тактичне положення на певних напрямках.
По всій Україні досі існує загроза масштабних повітряних та ракетних ударів по об'єктах військової та критичної інфраструктури. У водах Чорного моря носії крилатих ракет «Калібр» готові до застосування ракетного озброєння.
       За минулу добу ворог завдав 25 ракетних та понад 22 авіаударів по військових та цивільних цілях в Україні. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах Харкова, Дмитрівка, Костянтинівка, Зеленопілля, Зайцеве, Кодема, Соледар, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухи Ставок та Безіменне.
На Волинському та Полісському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. Загроза ракетних та авіаударів з повітряного простору та території Республіки Білорусь зберігається.
На інших напрямках ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру з танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії,
на Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру понад 10 населених пунктів. Найбільше постраждали від пожежі Хасичівка, Янжулівка, Миколаївка, Михайлинська Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Нова Гута, Середина-Буда, Бачівськ, Яструбине та Смолине Сумської області;
на Харківському напрямку ворог завдав збитків в районах Деменціївка, Нове, Одноробівка, Борщева, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Питомник, Руська Лозова, Слобожанське, Момотове, Петрівка, Байрак, Гусарівка, Чепіль та Мосьпанове. Для коригування вогню артилерії використовувався БПЛА;
на Слов'янському напрямку окупанти обстріляли населені пункти Краснопілля, Дібрівне, Вірнопілля та Богородичне. Ворог завдав авіаудару по населеному пункту Дмитрівка;
на Краматорському напрямку ворог обстріляв райони Піскунівки, Донецька, Крива-Луки, Сіверська та Спірне;
у напрямку Бахмута ворог обстріляв райони населених пунктів Білогорівка, Веселе, Зайцеве, Кодема, Майорськ, Бахмутське, Соледар, Бахмут та Миколаївка. Крім того, він завдав авіаудару поблизу Костянтинівки, Зеленопілля, Зайцеве, Кодеми та Соледара;
на Авдіївському напрямку з мінометів та ствольної артилерії обстріляли населені пункти Краснохорівка, Мар'їнка, Авдіївка та Водяне;
на Новопавлівському напрямку ворог активних наступальних дій не вів, а одночасно обстрілював райони населених пунктів Новомихайлівка, Парасковіївка, Керменчик та Времівка;
на Запорізькому напрямку ворог обстрілював райони Новополе та Новосілка;
на Південно-Бугщині ворог веде оборонні дії, обстрілює райони Мирне, Степова Долина, Олександрівка, Таврійське, Партизанське, Ольгине, Киселівка, Кобзарці, Біла Криниця, Андріївка, Нововоскресенське, Миронівка, Любимівка, Петрівка. Ворожі авіаудари зазнали ударів по району Березнегувате, Безименне, Велике Артакове, Сухий Ставок та Білої Криниці. Для коригування вогню окупанти використовували безпілотні літальні засоби.
Після інтенсивних обстрілів силами оборони областей, де зосереджений ворог на Херсонщині, російські окупанти запровадили заборону на пересування місцевих мешканців. Зокрема, людям заборонено перетинати річку Дніпро як мостами, так і водними судами. У разі порушення заборони окупанти погрожують відкрити вогонь.
На тимчасово окупованих територіях України продовжується примусова мобілізація. На Донеччині російські окупанти знайшли "нове джерело" поповнення втрат у живій силі. Отже, останнім часом до місцевих лікарень міста почали прибувати представники російської окупаційної армії та силою "виписувати" пацієнтів. Під таку виписку потрапляють чоловіки військового віку з різними захворюваннями або травмами, в тому числі поранені під час бойових дій, які проходять лікування.
В черговий раз військовослужбовці 2-го армійського корпусу відзначають дискримінацію свого статусу у порівнянні з російськими військовими. Особовий склад підрозділів зазначеного армійського корпусу не отримує певних заявлених надбавок, на відміну від російських військових в інших військових частинах. Крім того, немає якісної медичної допомоги. Все це суттєво впливає на погіршення морально-психологічного стану кадрів.
       Сили оборони України продовжують проводити оборонну операцію, підтримувати визначені межі та не допускати просування ворога на територію України.
Підрозділи наших військ успішно відбили наступ ворога в районах населених пунктів Бахмутське, Весела Долина, Зайцеве, Кодема та Соледар на Бахмутському напрямку, а також в районах населених пунктів Первомайське, Водяне, Невельське в Авдіївському напрямку.
Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України продовжує відбивати ракетні та авіаудари та повітряні атаки ворога, ефективно прикриваючи критичні об'єкти України.
Протягом доби з метою підтримки дій канд груп авіація Сил оборони завдала понад 30 ударів, спрямованих на ураження особового складу, бойової та спеціальної техніки, а також військових об'єктів.
Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ продовжують виконувати завдання контрбатарейного бою, відключення системи командування, логістичного забезпечення, знищення засобів протиповітряної оборони, засобів вогневої та живої сили За минулу добу нанесені ракетні удари та пошкодження вогнепалом по командних пунктах різних рівнів, складах з боєприпасами стратегічного рівня, районах зосередження військової техніки та особового складу, районах концентрації позицій артилерійських підрозділів, а також інших важливих цілей.
Внаслідок ефективного вогнепального пошкодження в районах зосередження ворога поблизу населених пунктів Семенівка та Куп'янськ Харківської області російські окупанти зазнали значних втрат. Знищено один з польових складів з боєприпасами, живою силою ворога та військовою технікою.
           Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.09 орієнтовно склали:
особового складу / personnel - близько/ about 49800 (+300) осіб ліквідовано / persons were liquidated,
танків / tanks ‒ 2068 (+19) од,
бойових броньованих машин / APV ‒ 4459 (+29) од,
артилерійських систем / artillery systems – 1157 (+10) од,
РСЗВ / MLRS – 294 (+0) од,
засоби ППО / Anti-aircraft warfare systems - 156 (+0) од,
літаків / aircraft – 236 (+0) од,
гелікоптерів / helicopters – 206 (+0) од,
БПЛА оперативно-тактичного рівня / UAV operational-tactical level – 867 (+3),
крилаті ракети / cruise missiles - 205 (+2),
кораблі /катери / warships / boats - 15 (+0) од,
автомобільної техніки та автоцистерн/ vehicles and fuel tanks – 3286 (+10) од,
спеціальна техніка / special equipment - 107 (+1).
Найбільших втрат противник зазнав на Донецькому напрямку.
Дані уточнюються.
Бий окупанта! Разом переможемо! Наша сила - в правді!
Віримо в ЗСУ!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ