Авіація ЗСУ завдала ударів по опорних пунктах рашистів - ОК «Південь»

Григорій Давиденко 04.08.2022 672
 
Ілюстративне фото Armyinform

Захисники українського неба і землі на південних рубежах завдали ударів по ворожих опорних пунктах в районах Благодатного і Правдиного. Знищені і два ворожих склади боєприпасів в лкупованій частині Херсонщини. Оперативне командування "Південь" повідомило проскладну і напружену обстановку на фронті і зазначило:

- 🟨Ворог продовжує ведення бойових дій на займаному рубежі оборони. З метою недопущення наступу наших військ та відновлення втраченого положення нарощує склад угруповання на Криворізькому напрямку за рахунок перекидання підрозділів 35-ої армії Східного військового округу.
🟦Мобілізувавши сили до роти із застосуванням броньованої техніки, намагався вести штурмові дії за двома напрямками: БІЛОГІРКА - АНДРІЇВКА та СУХИЙ СТАВОК - БІЛА КРИНИЦЯ. У спробі відновити втрачене положення успіху не мав, ретирувався.

 🟨Натомість активізувалася ворожа авіація. Двічі парами літаків штурмової авіації Су-25 атаковано населені пункти Бериславського району. Гелікоптерними парами ворог п’ять разів атакував наші позиції. Втрат немає.

🟦Серед дня південну околицю Костромки було обстріляно реактивною системою залпового вогню “Град”. Одна особа загинула, одна поранена, пошкоджено 3 приватних будинки та лінії електропередач.
🟨Нашою армійською авіацією нанесено два удари по опорним пунктам ворога в районах Благодатногог і Правдиного.
🟦За результатами виконання вогневих завдань ракетно-артилерійськими підрозділами забезпечено втрати ворога у розмірі: 3️⃣1️⃣ рашист, танк Т-72, гаубиці «Гвоздика» і «Мста-Б», 2️⃣ міномети, 3️⃣ одиниці броньованої та автомобільної техніки і 1️⃣ безпілотник-розвідник.
🟨Підтверджено, що в Чорнобаївці знищений пункт управління 22-го армійського корпусу берегових військ чорноморського флоту рашистів.
Повний обсяг ворожих втрат дорозвідується.

А глава Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Олександр Завітневич повідомив ФБ, що українські захисники знищили два ворожих склади боєприпасів.

"Українські захисники "мінуснули" два ворожих склади боєприпасів у Херсонщині" - інформував Звітневич.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ