Ажіотаж на сіль, цукор, соду і оцет - безпідставний

За матеріалами інтернет-видань 21.06.2022 357

За словами заступника начальника Одеської ОВА Дмитра Радулова, Інтернетом шириться інформація щодо ймовірного виникнення дефіциту на такі важливі продукти, як сіль, цукор, а також на оцет столовий, харчову соду. Повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.
На думку Дмитра Радулова, ажіотаж на сіль пояснюється зупинкою роботи одного із найбільших підприємств з солевидобутку в Європі – «Артемсіль», яке зараз простоює через постійні обстріли окупантів.
Як підкреслив Дмитро Радулов, проблема вирішена в повному обсязі за рахунок імпорту солі із Туреччини, Румунії, Польщі та Німеччини. Дефіцит, який може виникати в окремих випадках, зумовлений лише попитом.
Щодо ситуації із цукром, пояснює посадовець, то  за даними експертів зараз на ринку його на 40% більше, ніж у минулому році, а споживачів,  на жаль, на 15% менше, за рахунок того, що населення частково виїхало з країни.

«Через ажіотаж деякі торговельні мережі області ввели обмеження на реалізацію товарів – не більше 5 кг цукру в «одні руки», а солі – не більше двох одиниць» - розповів заступник начальника Одеської ОВА.

Дефіциту оцту зараз немає, - запевнив Дмитро Радулов. Вся продукція регулярно надходить у точки збуту.

  • «Штучна нестача цього продукту у деяких торговельних мережах пов’язана із загальним ажіотажем на соціальні товари, який запустив знову ж таки, штучний дефіцит солі. Продаж оцту зріс утричі. Постачальники збільшили обсяги виробництва та відвантажень — ситуація вже стабілізувалася» - зазначив  заступник начальника Одеської ОВА.

Сода в Україні не виробляється і останніми роками імпортувалася на 100%. Вона є у достатній кількості в Туреччині і законтрактована для забезпечення попиту.
Дмитро Радулов звернувся до одеситів з проханням  не створювати ажіотажний попит і не сприяти тим самим ворогу! - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ