Банкова, проблеми! В АРМА не тямлять, що робити з росактивами

За матеріалами інтернет-видань 02.11.2022 559

      Тимчасово виконуючий обов'язки голови Агентства з розшуку і менеджменту активів Дмитро Жоравович у власній колонці відповів на статтю проєкту Trap Aggressor, присвячену відсутності у публічному доступі деталізованої інформації про конфісковані та заарештовані активи росіян та результати держуправління ними.

     Якщо коротко, то керівник Агентства, до якого на сьогодні надходять більшість арештованих російських активів в Україні, а також будуть находити конфісковані росактиви, скаржиться, що законодавство не таке як треба; суди ухвалюють не такі рішення; не завжди існує тісна координація АРМА з іншими органами влади та подібне.

    І хоча нічого нового Жоравович не розповів суспільству про роботу Агентства за останні пʼять років, деяка дійсно тривожна інформація таки читається між рядків допису топ-посадовця.

        По-перше, т. в. о. голови не відповів на ключове питання: де можна проглянути деталізовану інформацію про результати управління арештованими росактивами? І скілька держава реально отримала коштів від такого управління?

      По-друге, попри те, що численні органи правопорядку і, власне, сама АРМА регулярно козиряють в ЗМІ новинами про численні заарештовані росактиви на мільярди гривень, у своїй колонці Жоравович активно переконує в іншому: що АРМА не може достеменно визначити, хто власник заарештованого майна. І тим більше ніхто з органів влади не веде перелік заарештованих активів російських громадян на території України та їхню орієнтовну вартість.

        Щоправда, уся ця інформація вже давно мала бути оприлюднена в реєстрі арештованих активів, щоб кожен громадянин міг перевірити, як держава розпоряджається корупційними чи тепер конфіскованими російськими активами. Та от проблема. Вже кілька років АРМА, у тому числі за керівництва Жоравовича, не може такий реєстр запустити в експлуатацію. Звісно т. в. о. голови обіцяє це зробити, колись...

        У підсумку, сьогоднішній керівник АРМА робить чи не найважливіше політичне зізнання про те, що для роботи з арештованими російськими активами серед іншого потрібна "політична воля".

Такої ж думки і автор цього блогу, і вся команда Trap Aggressor, яка буде інформувати суспільство про реальні результати управління державою російськими активами. Адже це доступний ресурс, який прямо під час війни може негайно посилити ЗСУ.

         Сподіваюся, після публічних одкровень Жоравовича в Офісі президента перезавантажать систему управління та конфіскації російськими активами, щоб вони працювали на перемогу, а не губилися по "високих" кабінетах.
 

 

 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ