«Бавитися в порівняння, де полягло людей менше, де більше - аморально»

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2023 331
«Бавитися в порівняння, де полягло людей менше, де більше - аморально»

Ну класно, чого ж! На страшній війні загинуло навіть менше, ніж від землетрусів у Турції. Є до чого прагнути. Втрати від війни – смішні в порівнянні зі стихійними лихами, аякже, є куди надолужувати.

Прошу не гніватися на такі чорні пересмикування, але якраз вони, як сіль на спеці, проступають зі слів міністра оборони Рєзнікова.

Це некоректне інтерв’ю міністра пішло в іспанському виданні, і для європейців це десь так і звучить: «Тюююю, та чого ви переживаєте? росія ж убила менше українців, аніж землетрус турків. Усім спокійної ночі».

50 тисяч – стільки офіційна статистика показує жертв смертоносних землетрусів у Турції й Сирії. Мабуть, наш міністр не рахував цивільних жертв, де в одному лише Маріуполі шестизначна цифра убієнних. Не рахував і окуповані території, де місця масових анонімних поховань завбільшки з цілі села.

У питаннях смерті не треба змагатися. 1 тисяча чи 100 тисяч – це однаково страшні цифри, і бавитися в порівняння, де полягло людей менше, а де більше – це щонайменше аморально.

Міністр мав би публічно вибачитися не перед турецькою спільнотою – а першочергово перед своїм народом. Якщо в міністра є честь перепрошувати турків, то хай би вона знайшлася для перепросин українців. Бо, виходить, ми навіть до землетрусу шото не дотягуєм.

Туркам глибоко начхати на слова чужого міністра чужої війни. А от українці мали б оцінити оптимізм державника, який мав би кожне українське життя берегти й захищати, а не заспокоювати себе такими «позитивними» порівняннями.

 

З авторського telegram-каналу Остапа Дроздова Ostap Drozdov

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ