Бджолина отрута користується у світі значним попитом

За матеріалами інтернет-видань 07.09.2023 232

Апітоксин або бджолина отрута  широко використовується для лікування остеоартриту, ревматизму, склерозу та інших захворювань. У косметології його називають «натуральним ботоксом», бо він стимулює кровообіг та вироблення колагену у шкірі. Іншими словами, повертає їй молодість та еластичність.

Попит на апітоксин за останні п'ять років збільшився вдвічі, - зазначають пасічники. Один грам сировини коштує 50 доларів США. Про це розповіли бджолярі з Аргентини. Вони об'єднали свої зусилля для виробництва апітоксину, заснували компанію World Apitoxin і  стали першими підприємцями, які налагодили експорт цього товару за кордон.

"Ми отримуємо запити на нашу продукцію майже щодня. Вимоги прості: сировина має відповідати сертифікату якості за стандартом Iram та її видобуток повинен гарантувати турботу про довкілля, тобто зберігати життя та здоров'я бджіл", - наголошують підприємці.

За їх словами, у вулику розміщується спеціальне екстракційне обладнання. Потрапляючи до нього, бджоли залишають частинку отрути в кількості, яка не загрожує їхньому життю. Дуже швидко, після контакту з повітрям, апітоксин кристалізується і його зіскаблюють зі спеціальної пластини, де він накопичується в процесі відбору. Зберігають його за оптимальної температури в карамельному склі, ретельно оберігаючи від впливу світла та атмосфери.
Аргентинські бджолярі називають основними перепонами у виготовленні апітоксину - бюрократичні. Не зважаючи на всі багаторічні зусилля, вони так і не зуміли налагодити експорт за традиційними схемами та каналами. Тому здійснюють доставку кур'єром.

Пасіка День за Днем

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ