Бельгія прискорить передачу винищувачів Ф - 16 Україні

За матеріалами інтернет-видань 07.05.2024 359
Бельгія прискорить передачу винищувачів Ф - 16 Україні
    Коли садиста садять в найповажніше крісло недорозваленої "імперії зла", це дуже обурює демократичний світ. Після телефонної розмови президента України В. Зеленського із прем'єр-міністром Бельгії стало відомо: Україна отримає перші винищувачі F-16 від Бельгії уже в цьому році! Раніше планувалося розпочати передачу літаків лише у 2025-му.

   Про зсув строків стало відомо з повідомлення президента України Володимира Зеленського у соцмережі Х (Twitter) за підсумками телефонної розмови з прем'єр-міністром Бельгії Александром де Кроо, інформує "5 канал".

  "Обговорили оборонну та політичну співпрацю. Цінуємо рішення бельгійського уряду про початок передачі Україні літаків F-16 уже цьогоріч. Також відзначив важливу роль бельгійського головування в ЄС у контексті нашої інтеграції. Розраховуємо на фактичний початок переговорів про приєднання вже в червні", – написав український лідер.

   Він також подякував за підтвердження участі європейської країни в Саміті миру в Швейцарії.

   "Для нас важлива принципова позиція Бельгії щодо Формули миру", – зауважив Зеленський.

   Нагадаємо, раніше передбачалося, що Бельгія почне передавати Україні літаки F-16 лише із 2025 року. Влітку 2024-го винищувачі почне передавати також Данія, а згодом і Нідерланди.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ