БЕЗ ПЕРЕРОБКИ НІ ТУДИ, НІ СЮДИ - ЯК БЕЗ РУК

За матеріалами інтернет-видань 13.08.2023 660

Фермерське господарство з Дніпропетровщини запустило лінію з фасування круп

Агрокомпанія ПП «ЛАН» є середнім фермерських господарством з Дніпропетровщини, яке вирощує зернові, бобові, кукурудзу та соняшник. В умовах повномасштабної війни підприємство, яке знаходиться неподалік від регіонів, де тривають бойові дії, стикнулося зі складнощами зі збутом продукції та суттєвим зниженням закупівельних цін.

Щоб покращити становище, в господарстві почали замислюватися над впровадженням нового напряму діяльності — виробництві круп, але не мали достатньо коштів на придбання необхідного обладнання. Завдяки участі бухгалтерки агрокомпанії Маргарити Антохіної в програмі TalentA-2022 та виграного гранту на створення лінії з фасування круп, підприємство налагодило переробку сировини на виробничій  лінії та різноманітне пакування. Продукцію під ТМ «Доброго ранку від Лану» вже можна знайти в локальних мережах Дніпропетровської області.  

Маргарита Антохіна, головна бухгалтерка ФГ ПП «ЛАН»:

Ведення бізнесу неподалік від лінії фронту — це складна справа, яка вимагає від бізнесу неабиякої підприємливості та готовності змінюватися відповідно до умов. Навчання в програмі TalentA від Corteva Agriscience дало мені необхідні знання, викладачі підказали напрями для розвитку, а за рахунок гранту ми змогли підтримати бізнес та допомогти односельцям отримати доступ до продукції харчування без посередників і за приємними цінами, що особливо важливо за часи економічної кризи.

Анна Бабіч, координаторка та голова експертної ради Програми TalentA в Україні:

Забезпечення продовольчої безпеки світу, регіону та України є важливим завданням для Corteva, і ми робимо все залежне від нас, щоб допомагати підтримувати її на різних рівнях. Стимуляція виробництва продуктів харчування на місцях робить громади більш захищеними, що особливо важливо в умовах війни. Підтримуючи жінок-фермерок, які є рушієм змін у громадах, ми бачимо приклади, як один проєкт здатен змінити життя багатьох на краще. Саме тому ми вже четвертий рік поспіль реалізуємо TalentA, навіть в умовах повномасштабної війни, та пишаємося можливістю творити краще майбутнє з нашими учасницями.

Для довідки: TalentA – міжнародна інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Ініційована компанією Corteva Agriscience у 2019 році. Програма нині успішно реалізується також в Україні, Польщі, Португалії, Румунії, Молдові, Угорщині та Аргентині та об’єднала вже понад 1000 талановитих фермерок.

В Україні в липні Corteva Agriscience розпочала четвертий сезон програми TalentA-2023, в якій бере участь 134 учасниці. Грантовий фонд розміром понад 1 мільйон гривень буде розподілений Corteva Agriscience між переможницями за рішенням членів експертної ради. Оголошення переможниць відбудеться в жовтні з нагоди Всесвітнього дня сільських жінок.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ