Без сосисок і консервів: в навчальних закладах вступили в силу нові норми харчування
Сьогодні, 1 вересня, в навчальних закладах, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку вступили в силу нові норми харчування. Вони затверджені постановою Кабінету Міністрів № 305 від 24 березня 2021 року.
Під заборону потрапляють:
- ковбасні вироби,
- сосиски,
- рибні, м'ясні та плодоовочеві консерви,
- кондитерські вироби.
Ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них - консерванти і трансжирних кислоти, що суперечить принципам здорового харчування. Обмежено вживання:
- солі і цукру,
- жирів рослинного і тваринного походження,
- соків;
- хліба і картоплі.
У той же час збільшено кількість споживання молока і кисломолочних продуктів, м'яса, риби, круп і бобових. Також збільшені норми по рослинному і вершковому маслу, розширена варіація використання продуктів при складанні меню, раніше в Кабміні розповіли, як будуть працювати українські школи з 1 вересня. Зокрема, без масок перебувати в приміщенні зможуть діти 1-4 класів.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)